Hamarosan újra felbőgnek a motorok a PSRL F1-ben, Szeptember 22-én vasárnap élőben a SimSport TV műsorán!

A szezonnyitó futam helyszíne változatlanul Melbourne-Albert Park, ahol a versenyzőkre 44 kör fog várni, hogy a két hónapos szünet után ismét egymásnak feszüljenek. Az új szabályok értelmében 1.6-os turbó motorok kerültek bevezetésre az idei szezontól, de pár apróbb változás is bekövetkezett.
-A nevezési listán szereplő neveket végignézve, nagyon izgalmas szezon várhat ránk. A létszámról se feledkezzünk meg, ami igencsak kimagasló (38 fő~19 csapat)
-Az idei évben 17 futam áll rendelkezésre hogy a versenyzők eldöntsék, kié legyen a bajnoki cím ezúttal.
A helyszínek nagy része változatlan marad, de 1-2 teljesen új, vagy ’régi új’ pálya is bekerült.
-Pontrendszer is változásokon esett át (megnövekedett létszám miatt). Így 10 helyett  15 versenyző fog pontot kapni. A pontrendszert igyekeztünk úgy kialakítani, hogy még izgalmasabb legyen a bajnokság, így kisebb pontréseket alkalmaztunk, illetve a futam befejezéséért már csak 2 bónusz pont fog járni!
-Visszatérve a változásokra. Drasztikus változás nem történt, csak apróbb finomításokra került sor a nyári szünet alatt, úgymint: Gumifizika finomhangolása és optimalizálása (mindhárom keverék), Szabályzat 9,10,11 pontok helyesbítése, Pontrendszer átalakulása és a cikk elején említett motorformula változás.

Az Albert Park-i pálya tölthető, használható gumikeverék: Sárga-Medium (ezentúl a plakát bal alsó sarkában is fellelhető lesz ez az információ)

Kategória: Hírek | A közvetlen link.