PSRL OpenWheel – Európába utazik a mezőny

A legutóbbi futam Bahrainben volt, ahol talán egy kicsit mindenki fellélegzett, amikor kiderült, hogy a bajnokságot toronymagasan vezető Varga Sándor nem lesz jelen. De a futam váratlan fordulatot vett, amikor kiderült, hogy a fékek nem fogják kibírni a bahraini terhelést. Emiatt sajnos 3 pilóta kiesett és további 4-5 pilótát hátráltatott ez a kellemetlen probléma.
A biztonság kedvéért javítottunk a fékeken, és így várhatja a mezőny az első európai nagydíjat. A helyszín a mindenki által ismert barcelonai pálya. A pályán a kemény gumin kell menni a pilótáknak, de még így is gondot jelent a gumi túlmelegedése, ezért semmi biztosat nem lehet jósolni a futamra, ugyanis a túlságosan meleg gumikon a köridők akár 7-8 tizeddel visszaeshetnek.

A Hotlapon jelenleg 26-an futottak időt, ezért valószínűleg ismét kellő létszám lesz, hogy izgalmas futamot láthassunk. Mándity István 1:16.704 gyel vezet, 6-an vannak 1mp en, és 18-an 2mp en belül. De ez könnyen változhat, hiszen az Időmérő első felében már mindenki üres autóval megy a pályára, ami akár 1,5 mp javulást is jelenthet, tehát ismét elképzelhető egy olyan időmérő edzés ahol a pilóták minden tizedért hajtani fognak, hogy a legjobb 10 közé kerüljenek.

A futamot a SimSport TV élőben közvetíti November 25-én vasárnap 19:00 tól a Brazil Nagydíj szezonzárója után.
Bajnoki top10 állása a cikk folytatásában


Bajnokság állása 4 futamot követően (top10):

1. Sandor Varga         90
2. Robert Vasvari        71
3. Istvan Mandity       69
4. Erik Csorgo            66
5. Gabor Korosi          61
6. David Grunda         49
7. Adam Kun             39
8. Asztalos Andras      30
9. Akos Kun              30
10. Krisztian Szabados 27

Kategória: Közvetítések | A közvetlen link.